Eposta
Şifre
Şifremi Unuttum ?

Odamızdan Haberler

KEDİ,KÖPEK VE GELİNCİKLERİN KİMLİKLENDİRİLEREK KAYIT ALTINA ALINMASI YETKİ DEVRİ

Tarihi : 2.07.2021 13:55:16

KEDİ KÖPEK VE GELİNCİKLERİN KİMLİKLENDİRİLEREK KAYIT ALTINA ALINMASI YETKİSİNİN DEVRİ

26 Şubat 2018 tarih, 30344 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, “Kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınmasına dair yönetmelik” doğrultusunda, Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Aydın Veteriner Hekimleri Odamız arasında protokol imzalanmıştır. Protokol kapsamında; yönetmelik gereği, 2021 yılı sonuna kadar, resmi mikroçip implantasyonu ve resmi pasaport tanzimi zorunlu olan, ilimizdeki sahipli köpekler ve yönetmelik gereği 2022 yılına kadar resmi mikroçip implantasyonu ve resmi pasaport tanzimi zorunlu olan sahipli kediler için, Aydın Veteriner Hekimleri Odamıza kayıtlı Serbest Veteriner Hekimlerimiz, muayenehane ve polikliniklerinde bu işlemleri yapabileceklerdir. Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nden temin edilen Mikroçip ve Pasaportlar, Aydın Veteriner Hekimleri Odamız tarafından, Odamız ile alt protokol ve taahütname imzalayan Serbest Veteriner Hekimlerimize tahsis edilecektir. Seri numarası ihtiva eden mikroçipler Veteriner Hekimlerimiz tarafından implant edilip, pasaport tanzim edilerek taşıdıkları seri numaralarına göre yine Serbest Veteriner Hekimlerimiz tarafından “Ev Hayvanı Kayıt Sistemine (PETVET)” kayıt edilecektir. Sahipli köpekler ve kediler için tanzim edilen pasaport, hayvan sahibine teslim edilecek, ilgili yönetmeliğin, EK-1 inde yer alan beyanname Hayvan Sahibi tarafından doldurularak imza altına alınacak ve hekim tarafından 3 yıl süre ile muhafaza edilecektir.

 

Protokol hükümlerinin uygulanması ile ilgili Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Aydın Veteriner Hekimleri Odamıza Kayıtlı Serbest Veteriner Hekimlerimiz arasındaki koordinasyon Odamız tarafından sağlanacaktır. Hayvanlarımıza, mikroçip implantasyonu ve pasaport tanzimi ile resmi anlamda kimlik kazandırmaya vesile olacak bu protokolün ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederiz.

 

PROTOKOL KAPSAMINDA, YETKİ DEVRİ İLE MİKROÇİP İMPLANTASYONU VE PASAPORT TANZİMİ İŞLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTEYEN MESLEKTAŞLARIMIZA YÖNELİK YETKİ DEVRİ VE VETERİNER HEKİM MİKROÇİP İMPLANTASYONU İLE RESMİ PASAPORT TANZİMİ İŞ AKIŞI AŞAĞIDAKİ ŞEMALARDA GÖSTERİLMİTİR.

 

 

 

 

 

 

 

 

TÜRK VETERİNER HEKİMLERİ BİRLİĞİ İLE TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI ARASINDA İMZALANAN PROTOKOL

 

 

 

AYDIN TARIM VE ORMAN İL MÜDÜRLÜĞÜ İLE AYDIN VETERİNER HEKİMLERİ ODAMIZ ARASINDA İMZALANAN PROTOKOL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AYDIN VETERİNER HEKİMLERİ ODAMIZ İLE PROTOKOLE DAHİL OLMAK İSTEYEN KLİNİSYEN VETERİNER HEKİMİMİZ ARASINDA İMZALANACAK OLAN PROTOKOL

 

 

 

 

 

PROTOKOLE DAHİL OLMAK İSTEYEN KLİNİSYEN VETERİNER HEKİMİMİZİN İMZALAYACAK OLDUĞU TAAHHÜTNAME

 

 

 

PETVET SİSTEMİNİN KULLANIMI HAKKINDA BİLGİLENDİRME GÖRSELLERİ

 

 

 

 

RESMİ PASAPORT KAYIT VE RESMİ MİKROÇİP İMPLANTASYONU ÖNCESİ HAYVAN SAHİBİNİN DOLDURARAK İMZALAMASI VE VETERİNER HEKİM TARAFINDAN ARŞİVLENEREK MUHAFAZA EDİLMESİ GEREKEN BEYANNAME 

 

 

 

 

 

 

 

İLGİLİ YÖNETMELİK:

 

26 Şubat 2018 tarih, 30344 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, “Kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınmasına dair yönetmelik” 

 

 

 

 

*** Belediye Evcil Hayvan ve Rehabilitasyon Merkezinden sahiplenilen evcil hayvanlar ile ithalat yoluyla ülkemize getirilen evcil hayvanların resmi mikroçip implantasyonu ve resmi pasaport kayıt işlemi Tarım ve Orman İl-İlçe Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilecektir. Resmi kayıtları gerçekleştirilmiş ve sonraki süreçte sahip değişikliği yapılacak evcil hayvanların resmi işlemleri (resmi pasaport yenileme v.b.) Tarım ve Orman İl-İlçe Müdürlükleri tarafından yapılacaktır.

*** Meslektaşlarımızın, ilgili yönetmeliği ve protokol maddelerini detaylı şekilde okumalarını ve uygulamaları bu doğrultuda gerçekleştirmelerini önemle rica ederiz.

*** Resmi Mikroçip ve Resmi Pasaport Tanzimi ile Kayıt İşlemi için hayvan sahiplerinden talep edilecek ücret (Resmi Mikroçip ve Pasaport Bedeli Dahil) Bakanlık ve TVHB Merkez konseyince ortaklaşa belirlenmiş ve ücret tarifemizde belirtilmiştir. 

 

 

 
 

     
Web Tasarım - Venüs Ajans