Eposta
   
Şifre
 
Şifremi Unuttum ?

Odamızdan Haberler

ADÜ REKTÖRÜMÜZ SN. VETERİNER HEKİM PROF.DR.OSMAN SELÇUK ALDEMİR ODAMIZA ZİYARETTE BULUNDU

Tarihi : 12.11.2020 14:37:35

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) Veteriner Hekim olan Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Aydın Veteriner Hekimleri Odası'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.


Aydın Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cemil Şahin ile yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyaret, yaklaşık 3 saat sürdü. Ziyarette, Veteriner Hekimliği mesleğinin ülke ve dünya sağlığı açısından önemi, Kovid-19 pandemisi sürecinde Veteriner Hekim Bilim İnsanlarının ve Veteriner Hekimlerin özverili çalışmaları, mesleğin problemleri ve Adnan Menderes Üniversitesinin çalışmaları hakkında istişarelerde bulunuldu.


“BİZLER ÇOK KUTSAL BİR MESLEĞİN MENSUPLARIYIZ”


Aydın Veteriner Hekimleri Odası’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı Genel Kurulu ve Seçimleri neticesinde güven tazeleyen Başkan Cemil Şahin İle yeni yönetimini tebrik eden ADÜ Rektörü Aldemir, “Odamız ve meslektaşlarımızla diyaloglarımızı sıcak bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Odamız, bizim yuvamız. Bunu biliyor ve tüm samimiyetimle ifade ediyorum. Bizler çok kutsal bir mesleğin mensuplarıyız. Her zaman söylüyorum, Veteriner Hekim Bilim İnsanı olarak bu kutsal mesleği icra ediyor olmaktan büyük gurur duyuyorum. Mesleğimiz bizlere birçok vicdani sorumluluk yüklüyor, hayata çok farklı açılardan bakmamızı sağlıyor. Bu vizyon, Rektörlük görevimi icra ederken de yolumu aydınlatıyor. Üniversitemiz son dönemde ciddi başarılara imza attı, üniversiteler içerisindeki sıralamamız her geçen gün yükseliyor. Yüksek öğretim kalite kurulu tarafından yapılan memnuniyet değerlendirmeleri sonuç raporuna göre çok üst sıralara yerleşmiş durumdayız. Öğrencilerimizi evlatlatlarımızdan farklı görmüyoruz. 400 öğrenci danışmanımız var. Bizzat görüşüyorum. Yaşanan en ufak problemi hemen öğreniyoruz ve anında müdahale ediyoruz. Akademik ve idari personelimizle, öğrencilerimizle büyük bir aileyiz ve bu bilinçle hareket ediyoruz. Tüm konularda şeffaflık ilkesini vazgeçilmez unsur olarak görüyoruz. Üniversitemiz şehrimiz için çok büyük bir değer ve biz bu değeri daha da ileriye taşımak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Aydın Veteriner Hekimleri Odamızı her zaman yanımda hissediyorum, özellikle Veteriner Fakültesi öğrencilerimize karşı yakın ilgi ve alakanız, geleceğin veteriner hekimlerine maddi ve manevi desteğiniz bizleri çok mutlu ediyor, öğrencilerin meslek odalarını arkalarında hissetmeleri, meslek örgütlerine bağlılıklarını perçinliyor ve onlara büyük bir güven duygusu veriyor. Yönetim Kurulu Başkanımız Cemil Şahin'e, Yönetim Kurulu Üyelerine ve oda organlarında göreve seçilen tüm meslektaşlarımıza yeniden tüm kalbimle başarılar diliyorum” diye konuştu.


“VETERİNER HEKİM BİLİM İNSANLARIMIZ ÜLKEMİZE ÇOK KIYMETLİ HİZMETLER VERİYORLAR”


Rektör Osman Selçuk Aldemir’in nazik ziyaretinin ve temennilerinin kendilerini çok memnun ettiğini dile getiren Oda Başkanı Şahin, “Mesleğimizi Rektörlük makamında başarıyla temsil ediyor olmanız bizim için büyük bir gurur vesilesi. Aynı zamanda, odamızla olan güçlü ve samimi diyaloğunuz, aile bilinciniz bizi çok memnun ediyor. Veteriner Hekim Bilim İnsanlarımız, bulundukları çeşitli görevlerde, ülkemize çok kıymetli hizmetler veriyorlar. Özellikle, Kovid-19 pandemisi sürecinde, bu hastalığa karşı aşı geliştirme çalışmalarında çok önemli mesafeler kateden ve insan deneyleri aşamasına ulaşan Veteriner Hekim Bilim İnsanları, Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, Prof.Dr. Osman Erganiş ve çalışma arkadaşlarını da bu vesileyle yeniden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Veteriner Hekimlerimizin yükü her zaman ağır olmuştur. Tarihler boyunca türlü fedakarlıklarla gıda-çevre-hayvan ve toplum sağlığına büyük katkı sunan mesleğimizin problemlerinin çözümünde, kişi ve kamu yararına geliştirilmesinde sizin gibi önemli makamlarda bulunan meslektaşlarımızla meslek örgütümüzün ilişkileri ve çalışmaları büyük önem taşımakta. Her zaman göstermiş olduğunuz yakın ilgi alakanız ve nazik ziyaretiniz için tüm meslektaşlarımız adına tekrar şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı. 

 
 

     
Web Tasarım - Venüs Ajans